Eden har tagit fram receptet som är krämig och len dessert med en oväntad smak av berbere och en nötig djuphet från skrädmjölPassar perfekt till fikastunden, afternoon tea eller som avslutning på middagen.
Måltid: Kakor
Portioner: 8pers
Ingredienser
5dlgrädde
0,5dlströsocker
1tskvegegel
1–2 msk skrädmjöl
0,5 tskberbere/vaniljsocker
Instruktioner
Gör så här: Häll vispgrädde, strösocker, berbere, vegegel i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning och låt sjuda försiktigt i 3–4 minuter.Ta av kastrullen från värmen och vispa ner skrädmjölet tills blandningen är slät.Fördela smeten i portionsformar eller små glas.Låt svalna i rumstemperatur i några minuter innan du ställer dem i kylskåp.Låt pannacottan stelna i kylskåp i ca 2 - 4 timmar. Toppingtips:Ätbara blommor, färskt bär, exotiska frukter eller småkakor.