Go Back

Edens pannacotta med skrädmjöl

Eden har tagit fram receptet som är krämig och len dessert med en oväntad smak av berbere och en nötig djuphet från skrädmjöl
Passar perfekt till fikastunden, afternoon tea eller som avslutning på middagen.
Måltid: Kakor
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vegegel
  • 1–2 msk skrädmjöl
  • 0,5 tsk berbere/vaniljsocker

Instruktioner

  • Gör så här:

    Häll vispgrädde, strösocker, berbere, vegegel i en kastrull. 
    Koka upp blandningen under omrörning och låt sjuda försiktigt i 3–4 minuter.
    Ta av kastrullen från värmen och vispa ner skrädmjölet tills blandningen är slät.
    Fördela smeten i portionsformar eller små glas.
    Låt svalna i rumstemperatur i några minuter innan du ställer dem i kylskåp.
    Låt pannacottan stelna i kylskåp i ca 2 - 4 timmar. 
     
    Toppingtips:
    Ätbara blommor, färskt bär, exotiska frukter eller småkakor.

Anteckning

  • Pannacotta