Go Back

Titas äppelpaj med skrädmjöl

Recept på äpplepajer och äpplekakor får man aldrig för många av. Här kommer en enkel och härligt knäckig äpplepaj. Det enkla består i att man blandar allt det torra och sedan bara hyvlar smöret med en osthyvel och lägger på pajen. Kan det bli enklare?
Ugn: 200°, 20–30 minuter
Måltid: Maträtt
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 äpplen skalade och tunt skivade
  • ½ dl vetemjöl + ½ dl skrädmjöl
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • ½ dl mandelmassa riven
  • 100 g smör
  • kanel, malen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform eller annan ugnsfast form.
    Blanda vetemjöl, skrädmjöl, havregryn, socker och mandelmassa i en skål.
    Lägg äppelskivorna i formen och pudra över kanel efter smak. Strö över mjölblandningen.
    Hyvla smöret med hjälp av osthyvel och täck pajen med smöret.
    Grädda i 20–30 minuter tills pajen fått fin färg och knäckig yta.
    Servera med vaniljglass eller vaniljsås.