Titas äppelpaj med skrädmjöl
Recept på äpplepajer och äpplekakor får man aldrig för många av. Här kommer en enkel och härligt knäckig äpplepaj. Det enkla består i att man blandar allt det torra och sedan bara hyvlar smöret med en osthyvel och lägger på pajen. Kan det bli enklare?Ugn: 200°, 20–30 minuter
Portioner: 4 portioner
- 4 äpplen skalade och tunt skivade
- ½ dl vetemjöl + ½ dl skrädmjöl
- ½ dl havregryn
- ½ dl socker
- ½ dl mandelmassa riven
- 100 g smör
- kanel, malen
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform eller annan ugnsfast form.Blanda vetemjöl, skrädmjöl, havregryn, socker och mandelmassa i en skål.Lägg äppelskivorna i formen och pudra över kanel efter smak. Strö över mjölblandningen.Hyvla smöret med hjälp av osthyvel och täck pajen med smöret.Grädda i 20–30 minuter tills pajen fått fin färg och knäckig yta.Servera med vaniljglass eller vaniljsås.