Go Back

Tekakor med skrädmjöl

Tekakor med skrädmjöl smakar också lite extra, inte alls som de som man köper i butiken. Degen kan även bakas ut till skrädmjölsfrallor.
Ugn: 250°, ca 10 minuter
Måltid: Bröd
Portioner: 16 kakor

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjöl
  • 50 g jäst
  • ½ dl socker
  • 2 tsk salt
  • 4 dl skrädmjöl
  • 6–8 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills degvätskan blir fingervarm och rör ut jästen i denna i en stor bunke. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta väl. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Brödet bakas ut direkt. Dela i 16 bitar och platta ut till runda kakor. Låt dem jäsa på plåten 30 min. Nagga med gaffel och grädda kakorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.