Go Back

Skrädmjölsdrömmar

Skrädmjölsdrömmar är den populäraste kakan av alla. Den bakas på många bagerier i Värmland och är också den kaka som serveras i Värmlandsmontern på Bokmässan i Göteborg.
Ugn: 150°, 15–20 minuter
Måltid: Kakor

Ingredienser

  • 150 g smör rumstempererat
  • 2 dl socker
  • 2 ¾ dl skrädmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk hjorthornssalt
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Rör smör och socker poröst. Eller kör det i matberedaren.
    Blanda skrädmjöl, vetemjöl, hjorthornssalt och vaniljsocker väl och rör ner det i smeten.
    Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 20 bitar, rulla till små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.