Go Back

Skrädmjölsvåfflor

Susanne Jonsson är en av kockarna i programmet Go'kväll i SVT. Här kommer receptet på hennes frasiga skrädmjölsvåfflor. Hon tipsar om att iskallt bubbelvatten ger extra krispiga våfflor. Byt ut hälften av mjölken och se vad du tycker.
Till servering: grädde & hjortronsylt eller något annat du gillar.
Måltid: Maträtt

Ingredienser

  • 100 g smör smält, avsvalnat
  • 2 dl skrädmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk

Instruktioner

  • Smält smöret, låt svalna. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.
    Vispa ner mjölk, börja med 2 dl, vispa slätt. Tillsätt ägg och smör.
    Låt stå och dra en stund. Pensla laggen med smör. Provgrädda en våffla och korrigera smeten med mer mjöl om den är för lös. Grädda & njut!