Skrädmjölsvåfflor
Susanne Jonsson är en av kockarna i programmet Go'kväll i SVT. Här kommer receptet på hennes frasiga skrädmjölsvåfflor. Hon tipsar om att iskallt bubbelvatten ger extra krispiga våfflor. Byt ut hälften av mjölken och se vad du tycker.Till servering: grädde & hjortronsylt eller något annat du gillar.
- 100 g smör smält, avsvalnat
- 2 dl skrädmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
Smält smöret, låt svalna. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke.Vispa ner mjölk, börja med 2 dl, vispa slätt. Tillsätt ägg och smör.Låt stå och dra en stund. Pensla laggen med smör. Provgrädda en våffla och korrigera smeten med mer mjöl om den är för lös. Grädda & njut!